Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Επιστολή της Συντονιστικής επιτροπής προς το Δήμαρχο Αμφιλοχίας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους Δημοτικούς Συμβούλους.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣ ΒΑΛΤΟΥ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ 18 10443 ΑΘΗΝΑ
ΠΡΟΣ:      1. Τον Δήμαρχο Αμφιλοχίας Κο Κοιμήση Απόστολο
               2. Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
               3. Τους Δημοτικούς Συμβούλους

Όπως γνωρίζετε με το νόμο 3852/2010 του περιβόητου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» περί συνένωσης Δήμων και κοινοτήτων, οι πρώην Δήμοι Αμφιλοχίας – Ινάχου – Μενιδίου αντί συνένωσης, συγχωνεύτηκαν στο Δήμο Αμφιλοχίας.
Δεν γνωρίζουμε ποιοι αξιολόγησαν και εισηγήθηκαν τη συγχώνευση αντί για τη συνένωση και ποιοι επέλεξαν την ονομασία του νεοσύστατου Δήμου, χωρίς να λάβουν υπόψη ότι η Αμφιλοχία είναι γεωγραφικό τμήμα του «ΒΑΛΤΟΥ» και όχι το αντίθετο, βέβαιο πάντως είναι πως αυτοί δεν ήταν οι δημότες των δήμων.

Αμέσως μετά τη συγχώνευση των Δήμων και με δεδομένη την σε βάρος του «ΒΑΛΤΟΥ» αδικία, δημότες και των τριών πρώην δήμων, εκδήλωσαν τη δυσαρέσκειά τους για την ονομασία του Δήμου. Αυτή η δυσαρέσκεια εκδηλώθηκε εντονότερα κατά την προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών, προς τους επικεφαλής των συνδυασμών και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Οι λόγοι που οι δημότες εκδήλωσαν και εκδηλώνουν την αντίθεσή τους στη σημερινή ονομασία του Δήμου είναι πολλοί, τόσοι που δεν μπορούν να αναφερθούν σε ένα φύλλο χαρτί.
Επικαλούμαστε μόνο έναν: την ιστορία του «ΒΑΛΤΟΥ» που οι ρίζες της είναι βαθιές στους αιώνες και είναι γραμμένη στις πιο χρυσές σελίδες της ιστορίας του έθνους μας.
Παράλληλα η Αμφιλοχία ως πόλη, έχει τη δική της ξεχωριστή ιστορία και είμαστε περήφανοι γι’ αυτήν, γιατί είναι η πρωτεύουσα του «ΒΑΛΤΟΥ».
Η γενικευμένη δυσαρέσκεια των ΒΑΛΤΙΝΩΝ δεν μπορούσε να αφήσει αδιάφορους κάποιους από τους δημότες οι οποίοι με ατομικές πρωτοβουλίες, είτε με δημοσιεύματα στον τύπο, είτε με τη συλλογή υπογραφών δημοτών και κατοίκων του «ΒΑΛΤΟΥ», εκδήλωσαν την επιθυμία για μετονομασία του Δήμου από Δήμος Αμφιλοχίας σε Δήμο «ΒΑΛΤΟΥ».
Με πρωτοβουλία αυτών των δημοτών και κατοίκων και προκειμένου να υπάρξουν πιο συντονισμένες και όχι αποσπασματικές ενέργειες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση – σύσκεψη, όπου αποφασίστηκε η δημιουργία συντονιστικής επιτροπής, όπως έχετε ενημερωθεί με προηγούμενη επιστολή μας.
Η συντονιστική επιτροπή, στην πρώτη της προσπάθεια, καλεί το Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Αμφιλοχίας, να φέρουν στο δημοτικό συμβούλιο την καθολική απαίτηση των ΒΑΛΤΙΝΩΝ για αλλαγή της ονομασίας του Δήμου Αμφιλοχίας σε Δήμο «ΒΑΛΤΟΥ» και να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της αδικίας.
Άλλωστε θυμόμαστε όλοι την υπόσχεση του Κου Δημάρχου για το θέμα, στην προεκλογική του συγκέντρωση στην Αθήνα και περιμένουμε να την τηρήσει.

ΑΘΗΝΑ 3/6/2012
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

1. ΚΑΠΠΑΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ
2. ΚΑΣΒΙΚΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ
3. ΜΑΚΡΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
4. ΜΑΣΚΛΑΒΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
5. ΠΑΤΣΑΟΥΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
6. ΤΣΙΟΥΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: